Behandeling

In mijn praktijk worden verschillende behandelingsmethoden van TCG toegepast. Dus kan ik de cliënten de behandelingsmethode bieden die het beste bij hen aansluit. Een behandeling hoeft niet alleen curatief te zijn, maar kan ook preventief werken. Ik pas verschillende behandelingsmethodes toe in mijn praktijk.

  • Acupunctuur

Acupunctuur is een belangrijk onderdeel van TCG die al duizenden jaren wordt toegepast.  TCG is gebaseerd op het begrip van Qi, de vitale energie. Qi circuleert in het lichtaam via energiebanen, de zogenaamde meridianen. Deze meridianen vormen een complex netwerk waardoor de energie naar elk deel van het lichaam stroomt. Als de energiestroom wordt verstoord, ontstaan er klachten.

Door bepaalde punten op de meridianen te prikkelen met naalden, kan de energie weer gaan stromen en kan de balans worden hersteld. Om dit effect te bereiken zal de acupuncturist de naald licht stimuleren.

  • Tui-na

Hoewel Tuina ook wel wordt uitgelegd als Chinese medische massage, kenmerkt tuina zich door een grote variëteit aan massage methode, met het gebruik van manipulatieve technieken waarbij de huid, spieren, pezen en acupunctuur punten worden gestimuleerd.

Via Tui-na wordt het lichaam in balans gebracht en wordt de energie versterkt. Tui-na therapie kan zowel gebruikt worden om genezing te bevorderen, als om klachten te voorkomen. Met Tuina therapie kan zowel acute pijn als chronische pijn behandeld worden. In combinatie kunnen Tui-na en acupunctuur elkaar ondersteunen.

  • Cupping

Cupping is een methode waarbij een glas of bamboe bollen, wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door verwarming ontstaat er een vacuum van de huid, zodat bloed met toxines naar de oppervlakte wordt getrokken. Deze methode wordt gebruikt om blokkades in energiestromen op te heffen en pijnklachten te verlichten. Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen zal verdwijnen. De behandeling is zeer geschikt voor schouder/nekklachten, migraine en rug klachten.

  • Kruiden

Kruidengeneeskunde is één van de belangrijkste pijlers van de TCG. Chinese kruiden worden al duizenden jaren toegepast.  Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die past bij uw conditie. Zo kunnen verschillende aandoeningen zeer effectief behandeld worden. Niet alleen het symptoom, maar ook de oorzaak van het probleem kan op deze wijze worden aangepakt.