Over Mij

 

Mijn naam is Dr. Lili Huang. Ik studeerde klinische geneeskunde aan de Peking Universiteit in Beijing, China. Hoewel ik de westerse geneeskunde studie volgde, raakte ik geïnteresseerd in de traditionele Chinese geneeswijze (TCG) wat een klein onderdeel van de studie was. Na het behalen van mijn artsendiploma, werkte ik op de afdeling radiologie van het tweede ziekenhuis van de universiteit in Beijing. Tijdens die periode liep ik een stage op de acupunctuur afdeling van het Xiyuan ziekenhuis.

In 2006 kwam ik naar Nederland en studeerde Cognitieve Wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde mijn master diploma in 2008. Daarna werkte ik als onderzoeker in het Donders Center for Cognition (DCC) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en behaalde ik in 2014 mijn PhD diploma in sociale wetenschappen.

Ondertussen volgde ik diverse cursussen en opleidingen in de complementaire geneeskunde en heb ik het acupunctuur diploma van de Shenzhou Open Universiteit behaald. 

Ik geloof dat acupunctuur een waardevolle aanvulling op de Westerse geneeskunde kan zijn. Waar de Westerse/reguliere geneeskunde goed is in acute of levensbedreigende ziektebeelden, is de acupunctuur uitermate geschikt voor chronische ziektebeelden. Ook als preventieve geneeskunde is acupunctuur een goede optie.